Lichnos beach

  Lichnos beach is een fraai en breed zandstrand bij Parga in de streek Epirus op het Griekse vasteland. De afstand tot de vakantiebestemming is vier kilometer en de weg er naartoe is geasfalteerd. Het strand is deels georganiseerd met ligbedden en parasols. Langs het strand vind je meerdere tavernes en enkele (luxe) accommodaties. De baai van Lichnos heeft een lengte van bijna één kilometer en het strand is op sommige plaatsen 50 meter breed.

  Lichnos is één van de mooiste stranden van Parga

  Het uitzicht vanaf de weg vanuit Parga naar Lichnos beach is prachtig. Veel groen en tussen de olijfbomen door word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de baai, het zandstrand en het kraakheldere zeewater. Te voet kun je ook naar het strand wandelen. Reken op een wandeling van 45 minuten tot een uur. In de zomermaanden zijn er vanuit Parga taxiboten die je naar dit zand- en kiezelstrand kunnen brengen en ’s middags halen ze je ook weer op. Zelf met en scooter of huurauto is natuurlijk het gemakkelijkste.

  Niet ver van het strand vind je ook de gelijknamige camping. Hier verblijven voornamelijk Grieken in de zomermaanden. Lichnos beach is een prima alternatief voor Valtos beach: minder druk en ook minder georganiseerd. Een tip om te bezoeken is de grot van Aphrodite. Deze kun je alleen vanaf zee bereiken met bijvoorbeeld een waterfiets. Kwartiertje watertrappen en je bent er. Het zeewater is hier azuurblauw en kraakhelder. Niet voor niets heeft de grot dus de naam van de Griekse godin van de liefde, hartstocht en schoonheid gekregen

  Parga foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen