Ammoudi beach

  Ammoudi beach, ook wel Dragon’s beach of Sofrass beach genoemd, is een fraai zandstrand in het zuidoosten van Kreta. Aan het strand ligt de hippe en gezellige Cavo Bianco Beach Club. Het ligt op drie kilometer van het mooie en rustige Diaskari beach en vijf kilometer van Makrigialos. Een kindvriendelijk zandstrand, omdat het in een verscholen baai ligt en de zeebodem zeer geleidelijk afloopt.

  Ammoudi beach is een ideaal zandstrand voor de kinderen

  De onverharde weg ernaartoe start net na Dragon’s Cave taverne en de eerdergenoemde beach club staat aangegeven. Vanaf het terras van de traditionele taverne heb jee een prachtig uitzicht op de baai en de omgeving. Prima spot voor een traditionele Griekse lunch en de zonsondergang is hiervandaan prachtig.

  Ammoudi Beach oogt exotisch door de fraaie kleuren van de zee en de kleine komvormige baai. Vanaf de gratis parkeerplaats wandel je het houten pad af naar het strand. Een wandeling van maximaal tien minuten die het zeker waard is. In de baai kun je de nodige watersporten beoefenen als je wilt en naast de beach club vind je een georganiseerd beach volleybalveld. In de omgeving kun je naar het plaatsje Goudouras, de Dragon’s grot en het Kapsa klooster bezoeken.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen