Valtos beach

  Valtos beach is het grootste en bekendste strand van het kustplaatsje Parga. Het lange zandstrand wordt ook wel Chrisogiali beach door locals en kun je te voet bereiken vanuit het centrum. Langs het strand vind je hotels, appartementen, tavernes, restaurants en beach bars.

  Valtos beach is een fraai zandstrand bij Parga

  Valtos beach heeft een totale lengte van bijna 700 meter en is op sommige plaatsen 40 meter breed. Door de ligging in de komvormige baai is het redelijk goed beschermt tegen de wind, die regelmatig uit het noordwesten waait. Aan de noordzijde ligt een haventje in de vorm van en hoefijzer. In de zomermaanden ligt het vol met zeil- en vissersboten. Ook vertrekken hiervandaan excursieboten voor een dagje naar andere stranden in de omgeving.

  Net als elders langs de kust van Parga is het zeewater kraakhelder en de kwaliteit van het zwemwater hier uitstekend. De zeebodem loopt vrij snel af op de meeste plaatsen en is grotendeels bedekt met zand. Vanaf het Ionian Beach Hotel tot en met Cape North West taverne is het strand georganiseerd met strandstoelen en parasols. Aan de zuidoostkant van het strand onder Med Club Parga is het strand (nog) niet georganiseerd.

  Parga foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen