Mount Olympus

    Mount Olympus (Olympos) is de hoogste berg van Griekenland en ligt op de grens van de districten Thessalië en Macedonië. De top is Mytikas genaamd met een hoogte van 2.918,80 meter boven de zeespiegel. Het wordt ook wel de berg van de goden genoemd en het hele gebied is een national park. Tevens is dit het eerste, en dus oudste, national park van Griekenland. Een prachtig natuurgebied. Op 2 augustus 1913 klommen twee Zwitsers, met een Griekse herder als gids, als eerste op de Mytikas bergtop. Dit wordt jaarlijks uitgebreid hier gevierd.

    Mytikas is het hoogste punt van Mount Olympus en Griekenland

    Zeus is de Griekse oppergod en bewoner van Mount Olympus. Hij beheerste alle krachten van de hemel, maar bliksems waren zijn bekendste en beste wapens. Vandaar ook zijn bijnaam ‘God van de donder’. De Olympus kun je het hele jaar door (georganiseerd) beklimmen. Echter is de winterperiode niet aan te raden door winterse buien, sneeuw en ijs. Vanuit kustplaatsen langs de Olympus Rivièra in Pieria kun je een dagexcursie maken naar deze top. ’s Morgens aan zee op en terras, s’ middags op het hoogste punt van Griekenland en eind van de middag weer terug op het strand.

    Olympus ligt in het gelijknamige National Park. Een beschermd natuurgebied met unieke flora en fauna. Je vindt hier ook watervallen en prachtige wandelroutes door de bergen. Aan de zuidwestzijde ligt het Mount Olympus ski-resort. Dit wintersportgebied is operationeel van december tot en met april. Het klimseizoen naar de Griekse top start van 15 juni tot loopt door en met 15 oktober. In de winter kun je niet georganiseerd klimmen, aangezien sneeuw en ijs het dan te gevaarlijk maken.

    Meer Griekenland aanbiedingen