Kardamili

Kardamili, ook wel Kardamyli genoemd, is een kleinere vakantiebestemming in Messinia op de Griekse Peloponnesos. Het ligt 35 kilometer ten zuiden van Kalamata en is eenvoudig te bereiken met een huurauto of lokale busdienst. Het dorp heeft een oud en nieuw gedeelte en bijzonder pittoresk. Eén van de mooiere dorpen van de Peloponnesos. Het oude gedeelte van Kardamili ligt boven de hoofdstraat richting het Taygetos gebergte en het nieuwe toeristische gedeelte lager richting de zee.

Het oude Kardamili is een bezienswaardigheid met winkeltjes en café’s

Langs de kust zie je van ver af nog de oude schoorsteen van de olijfolie en olijfzeepfabriek. Deze fabriek is al lang niet meer in gebruik en de lokale bevolking leeft hier vooral van het toerisme. Het oude gedeelte van Kardamili is een tip om door heen te wandelen. Er zijn hier genoeg interessante bezienswaardigheden als de Platia, de woontorens, het kasteel en de Agios Spiridon kerk. Bovendien zijn hier gezellige (authentieke) café’s en leuke winkeltjes.

Het strand van Kardamili is niet zo breed en lang en meest bedankt met kiezels. Iets ten zuiden is Phoneas beach, ook bedekt met kiezels, een mooier strand in een komvormige beschutte baai. Zandstranden vind je bij Stoupa op 10 kilometer ten zuiden van Kardamyli.

Boven de hoofdweg ligt niet alleen Oud-Kardamili, maar hier begint ook snel het Taygetos-gebergte. Een prachtig wandelgebied met een schitterende natuur. Zeker in de maanden mei en juni is het wandelen hier door de groene natuur een tip tijdens je vakantie in Kardamili.

Kardamili tips

In de zomermaanden juni, juli, augustus en september zijn er bootexcursies naar Koroni aan de andere kant van de Golf van Messini. Een leuke dagtocht tijdens je vakantie in Kardamili. Een andere tip is om naar het bergdorp Tzeria te rijden en een wandeling te maken door de Viros-kloof. De hele wandeling door de kloof, eindpunt in Kardamyli, is zo’n 20 kilometer. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Iets ten noorden van Kardamili, 800 meter, begint de diepe Viros-kloof en loopt door tot aan de voet van de berg Profitis Ilias (2.407 meter).

Tzeria ligt hoog tegen de berg op een kilometer of 10 van de hoogste bergtop van 2.407 meter en 13 kilometer ten oosten van Kardamili. In het dorp is zelf ook het nodige te zien, als de oude kerk, en te beleven.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kardamili stranden

De kust van Kardamili is op verschillende plaatsen bijzonder pittoresk. Stranden zijn bedekt met kiezels, verschillende rotspartijen, een klein eiland voor de kust, een oude toren op een kaap en een klein haventje met vissersbootjes. Het zeewater is hier kraakhelder en bij de rotsen kun je leuk snorkelen. Voor de mooie stranden kun je beter naar het zuiden van Mani rijden of naar Stoupa.

Kardamili wandelen

Kardamili is een prima bestemming als van wandelen houdt. Vanuit Oud Kardamyli lopen talloze wandelroutes door of langs de Viros kloof, of zigzaggend richting de hoge bergtoppen. De meeste accommodaties en winkeltjes hebben wandelkaarten van de omgeving en de eigenaren kunnen je alles over het wandelgebied vertellen.