Methoni

Methoni is een kustplaats in Messinië in het zuidwesten van de Peloponnesos Griekenland. Het oude stadje ligt op zo’n 70 kilometer van Kalamata en via Pylos is de reistijd anderhalf uur. Via Koroni is de rit iets langer, namelijk 77 kilometer met een reistijd van bijna twee uur. De Venetianen bouwden hier een grote vesting, wat tegenwoordig één van de grote trekpleisters is van de vakantiebestemming.

Het Venetiaanse fort van Methoni is een publiekstrekker

Tot in de 19e eeuw woonde men binnen de vestingsmuren van de Venetiaanse burcht. Gebouwd in de 15e eeuw op een vlak schiereiland voor de kust van het huidige Methoni. De muren waren kilometerslang. Publiekstrekker is de achthoekige verdedigingstoren Bourtzi aan het einde van de dam. Een fotogeniek torentje met op de voorgrond de geplaveide stenen dam.

Mooie stranden vind je wel in Methoni en de omgeving. Methoni beach, maar ook Lambes beach liggen dichtbij. Bij Finikounda op vijf kilometer rijden naar het oosten liggen andere prachtige stranden. Ander alternatief is Voidokilia beach ten noorden van Pylos.

Methoni bestaat uit twee hoofdstraten die eigenlijk paralel aan elkaar lopen. Bij het fort kun je parkeren en richting het strand kom je op een klein plein met hotels en restaurants. Met de bus kun je naar Kalamata, Finikounda en Pylos.

Peloponnesos foto album

Methoni bezienswaardigheden

Venetiaanse fort in Methoni

Methoni – Venetiaanse fort

Het Venetiaanse fort van Methoni heeft een lange en interessante geschiedenis. Gebouwd in de 15e eeuw en tot en met 1828 was de oude stad binnen de vestingmuren Methoni. Hierna vertrokken de inwoners uit de oude stad naar het nieuwe en moderne gedeelte. Je kunt het Kasteel van Methoni dagelijks bezoeken van 08.30 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Het verdedigingstorentje Bourtzi, tevens het zuidelijkste punt van het kasteel van Methoni, is een herkenningspunt van het stadje. Te zien op menig foto en in meerdere reismagazines.

Meer Griekenland aanbiedingen


Methoni stranden

Methane beach Peloponnesos

Methoni beach

Methoni beach is vrij langgerekt strand ten oosten van het Kasteel van Methoni. Zand en kiezels wisselen elkaar af en het is een bijzonder kindvriendelijk strand. Beschut tegen de wind uit het noorden, helder zeewater, een zeebodem bedekt met zand en het blijft heel lang ondiep.

Een tip voor families met kinderen al kan het hier in de maanden juli en augustus behoorlijk druk zijn.