Koroni

Koroni is een vakantiebestemming in Messinië op de Peloponnesos. Het oude stadje ligt aan zee op de linkervinger van Messinië. De afstand vanaf Kalamata bedraagt 47 kilometer via de kustweg. Reken op een uur reistijd met een huurauto. De burcht is een trekpleister en ligt op het schiereiland. Ook de visserswijk is aantrekkelijk met Griekse taveernes, ouzeri en kafenions.

De oude burcht en visserswijk zijn trekpleisters van Koroni

Koroni is een oud Venetiaans stadje met smalle steegjes. De burcht is vrij toegankelijk en geeft je een mooi uitzicht over de kustplaats en de baai. Ten zuidwesten van Koroni, ongeveer 15 minuten wandelen van het centrum, ligt het fraaie lange zandstrand Zaga beach. Aan de haven vind je meerdere restaurants met terrassen direct aan zee.

Kalamata heeft een busverbinding met Koroni. De bussen rijden frequent, vijf tot acht keer per dag, en dagelijks. De Venetianen waren hier tot 1700 prominent aanwezig en tot op de dag van vandaag is dit terug te zien aan de ruïnes van de burcht die boven het stadje pronkt.

Tijdens je vakantie in het zuidwesten van de Peloponnesos is een bezoek aan Koroni een aanrader. Gezellig genieten van de lokale keuken in één van de taveernes in de visserswijk, lekker slenteren door de smalle steegjes en genieten van het uitzicht vanaf de oude burcht.

Peloponnesos foto album

Koroni tips

Koroni Peloponnesos klooster

Koroni – klooster en kerk

Niet alleen de Venetiaanse oude burcht is bezienswaardig, maar zeker ook het klooster Timios Prodromos. Dit nonnenklooster ligt in de oude burcht en wordt beschermd door de vestingsmuren.

Net onder het fort staat de kerk Panagia Eleistria en is bezienswaardig. Een wandeling door Koroni is aangenaam met veel winkeltjes gevuld met oude ambachten. Een authentiek souvenir is hier snel gevonden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Koroni stranden

Koroni terras op de Peloponnesos

Koroni – terras aan de haven

Als je vanaf Nea Koroni de havenplaatsje komt binnenrijden verwacht je hier niet direct een prachtig zandstrand te zullen vinden. Schijn bedriegt, want aan de zuidkant van Koroni ligt Zaga beach. Een zandstrand van zo’n drie kilometer in lengte en bedekt met goudkleuring zand. Eigenlijk heeft het strand twee namen. Bij Moroni heeft het Zaga en na zo’n anderhalve kilometer is de oorspronkelijke naam Memi beach.

Op de sommige plaatsen is Zaga beach goed georganiseerd en kun je parasols en strandbedden huren. Hotels en appartementen liggen aan of dichtbij het strand en ook restaurants en mini markets vind je in de buurt. Het grootste gedeelte van het strand is echter (nog) niet georganiseerd.

Bij het fort, aan de kant van de haven, ligt een verborgen strandje. Het wordt lokaal wel Koroni Castle beach genoemd. Richting Finikounda zijn nog veel meer mooie zandstranden te vinden.