Finikounda

Finikounda, ook wel Finikounta genoemd, is een vakantiebestemming in het zuidwesten van de Peloponnesos in het district Messinië (Messinia). De bad- en havenplaats ligt op 19 kilometer ten westen van Koroni en 48 kilometer van Kalamata Airport. Vanaf de luchthaven is de reistijd met een huurauto ongeveer een uur. Het stadje ligt verscholen achter het eiland Schiza en beschut tegen wind uit het zuiden. Toch zijn hier veel surffanaten en zeilboten te zien.

Finikounda is een traditioneel vissersdorp met fraaie stranden

Langs de boulevard van Finikounda bevindt zich direct ook het centrum van de stad. Het is tevens de hoofdstraat van het dorp met supermarkten, tavernes, kafénions, restaurants, winkeltjes met streekproducten en accommodaties. Pittoresk en gezellig. Verder naar het westen loop je het haventje in, vol met vissersboten. Appartementen en hotels zijn hier genoeg te vinden. Wat hoger gelegen accommodaties hebben uitzicht op zee en de kustlijn.

Het vakantie-oord heeft drie stranden: Finikounda beach, Loutros beach en Anemilos beach. Naar het zuidoosten ligt het fraaie Marathia beach. Met de bus kun je naar Koroni, Methoni, Pylos en uiteindelijk Kalamata. In de nabije omgeving kun je mountainbiken en wandelen. Bezienswaardigheden als de watervallen van Polilimnio, het fort van Methoni en het klooster van Koroni liggen in de buurt van Finikounda.

Peloponnesos foto album

Finikounda stranden

Finikounda Peloponnesos dorpstraat

Finikounda – dorpstraat

Het dorpsstrand van Finikounda ligt in het centrum van het dorp. Een donkerkleurig zandstrand van zo’n 250 meter lang en op sommige plaatsen maximaal 10 meter breed. Georganiseerd met strandstoelen en parasols en beschutte terrasjes van tavernes, grill rooms, bars en restaurants direct er langs.

Anemomilos beach is een groter strand en minder georganiseerd zo’n halve kilometer ten westen van Finikounda. Op loopafstand. Het strand loopt over in het Mavrovouni beach. Een lang en breed zandstrand.

Loutsa beach ligt op 500 meter ten oosten van Finikounda. Rustig zandstrand van zo’n 300 meter. Een baai verderop, alleen per boot te bereiken, ligt het fraaie kleine Kadouni beach.

Meer Griekenland aanbiedingen