Kalamos

Kalamos is een kleine vakantiebestemming op Pilion. Het ligt aan de westkust van het schiereiland op 41 kilometer van de stad Volos vandaan. Een klein dorpje direct aan zee met de nodige appartementen en hotels verspreid langs de kust. Het dorpsstrand is deels georganiseerd en Marmaro beach ligt op loopafstand van het plaatsje en is een prima alternatief voor een dag zon, zee en strand tijdens je vakantie.

Kalamos is een rustig vakantiedorp aan de kust op Pilion

Kalamos is een goede uitvalsbasis om zowel het noorden, het zuiden als oost- en westkust van Pilion te ontdekken. Het ligt mooi centraal en je kunt met een huurauto zelf je dagtochtjes plannen. Het zuiden van Pilion is nog ongerept en hier komen (nog) maar weinig toeristen. Maak wandelingen door de natuur en ga lunchen in een traditionele taverne aan de kust. In Milina op 14 kilometer ten zuiden van Kalamos kun je pinnen en vind je meer toeristische faciliteiten. Ook het typische bergdorp Argalastri op zes kilometer rijden heeft genoeg restaurants, tavernes en winkels.

Als je in de winterperiode naar Kalamos afreist heb je kans om te kunnen skiën op het ski-resort van Pilion. De beste reistijd naar Kalamos is voor wandelaars en natuurliefhebbers in het voor- en naseizoen. In april kan het zijn dat de wandelpaden nog niet zijn vrijgemaakt. Meestal na het Orthodox Pasen begint hier het zomerseizoen. Leuk om te doen is een motorbootje huren en langs de kust varen op zoek naar een verlaten baai.

Pilion foto album

Kalamos accommodaties

Kalamos accommodatie op PilionZoek je een rustige en mooie accommodatie in Kalamos Pilion dan zijn Symmetron Suites een tip. De appartementen liggen vrijwel direct aan zee en centraal in het kustplaatsje.

In de omgeving zijn er meer studio’s, appartementen en hotels te vinden om te verblijven tijdens je reis. Hier heerst rust en kleinschaligheid.

Meer Griekenland aanbiedingen