5 Griekse bestemmingen waar je nog wel op vakantie kunt

8 september 2020 Bas Wanrooij

5 Griekse bestemmingen waar je nog wel op vakantie kuntHet ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren besloten om, op advies van het RIVM, het reisadvies naar de Griekse eilanden te veranderen naar kleurcode oranje. Dit betekent concreet dat reizen van en naar de Griekse eilanden momenteel wordt afgeraden, alleen als reizen echt noodzakelijk is niet. Het vasteland van Griekenland blijft echter op kleurcode geel staan en hier kun je als Nederlander dus op vakantie gaan, zonder thuis 10 dagen in zelfquarantaine te moeten bij terugkomst. We hebben vijf bestemmingen op het vasteland van Griekenland voor je op een rijtje gezet.

1. Parga – is een vakantiebestemming in de streek Epirus in het noordwesten van Griekenland. Je vliegt op de luchthaven van Preveza en binnen drie uur sta je op Griekse bodem. Het pittoreske kustplaatsje Parga heeft mooie stranden in de directe omgeving en je kunt culturele bezienswaardigheden bezoeken of natuurwandelingen maken in het groene achterlandschap.

2. Chalkidiki – zijn drie schiereilanden ten zuiden van de stad Thessaloniki. Op Kassandra en Sithonia vind je de meeste vakantiebestemmingen, vaak direct aan of dichtbij zee. Je vliegt op de luchthaven van Thessaloniki met een vliegtijd van nog geen drie uur vanuit Nederland. Na een half uurtje rijden ben je al op Chalkidiki met fraaie stranden en tientallen vakantiedorpen aan de kust.

3. Atheense Rivièra – is een georganiseerde kuststrook ten zuiden van de stad Athene. Je vliegt op de luchthaven van de Griekse hoofdstad in ongeveer drie uur vanaf Nederland. Mooie stranden vind je aan de Atheense Rivièra met meestal genoeg faciliteiten, zoals bij Vouliagmeni. Bezoek de Tempel van Poseidon op kaap Sounio en combineer zon, zee en strand met stedelijke uitstapjes naar Athene.

4. Peloponnesos – is het grootste schiereiland van Griekenland. Je hebt hier de keuze om in het noordwesten met een pakketreis in de kustplaats Tolo of de stad Nafplion te verblijven. Voor dit gedeelte wordt er gevolgen op de luchthaven van Athene. In het zuiden vind je gezellige bestemmingen als Stoupa, Kalamata, Gialova. Aan culturele bezienswaardigheden heeft de Peloponnesos geen gebrek. Denk aan Olympia en het amfitheater Epidavros. Mooi is het strand van Voidokilia en bijzonder is de vesting van Monemvasia. Voor het zuiden wordt gebruik gemaakt van de luchthaven van Kalamata, waar je in iets meer dan drie uur bent gearriveerd.

5. Pilion – is een streek op het vasteland dichtbij de stad Volos. Een prachtig wandelgebied met hagelwitte stranden aan de Egeïsche kust en gezellige bestemmingen als Kala Nera aan de westkust. Je vliegt op de luchthaven van Thessaloniki en rijdt met een huurauto in anderhalf uur naar Pilion.