Agios Dimitrios beach

Agios Dimitrios beach wordt ook wel het mooiste strand van Alonissos genoemd. Een kiezelstrand in het noordoosten van het Griekse eiland. Het ligt op 15 kilometer rijden van Patitiri en heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige klooster. Helaas is het klooster in het verleden door de piraten compleet verwoest.

Agios Dimitrios is het meest gefotografeerde strand van Alonissos

Vanaf de wegzijde heb je op meerdere plaatsen een prachtig uitzicht op de landtong en het strand van Agios Dimitrios. Niet verwonderlijk is het ook het meest gefotografeerde strand van het Sporaden-eiland. In de wintermaanden, bij veel neerslag, veranderd het binnenland achter het strand in een wetland.

Agios Dimitrios beach is bedekt met kleine kiezels en deels georganiseerd met strandstoelen en parasols. Genoeg ruimte om zelf je handdoek te kunnen neerleggen. In het hoogseizoen is het strand populair bij de toeristen op het Griekse eiland. Het zeewater is kraakhelder en de zeebodem loopt vrij snel af. Genoeg mogelijkheden om hier te snorkelen bij de stenen en rotsen langs de kust.

Agios Dimitrios is geen Blue Flag beach, maar het zwemwater is van uitstekende kwaliteit.

foto album Alonissos

Agios Dimitrios beach tips

Vanaf de hoofdweg kun je de afslag naar Agios Dimitrios beach niet indraaien. Je rijdt eerst een klein stukje verder en komt op het eindpunt van de doorgaande asfaltweg. Keer hier je huurauto en rijdt terug, nu naar naar beneden, naar het kiezelstrand van Agios Dimitrios.

Meer Griekenland aanbiedingen