Agios Konstantinos beach

  Agios Konstantinos is één van de beter stranden op Astypalea. Het ligt zes kilometer van het hoofdstadje Chora Astypalea en de weg ernaartoe is grotendeels geasfalteerd. Langs het stranden groeien bomen voor heerlijke natuurlijke schaduw op een warme zomerdag. Al Mare beach bar is van mei tot en met september geopend en een fijne plek voor een koud biertje of gezonde lunch.

  Agios Konstantinos beach is één van de mooiste van Astypalea

  Dit strand dankt haar naam aan de blauwwitte Agios Konstantinos kapel die sierlijk op een kale rotspartij boven het kiezelstrand uitsteekt. Je hebt vanaf deze kapel trouwens een mooi uitzicht op de baai en het strand. Het zeewater is kraakhelder en kan in het voor- en naseizoen nog vrij fris zijn. Je treft hier meestal locals aan of andere Grieken dus graag een dagje aan het strand doorbrengen.

  Je huurauto kun je bij de beach bar van Agios Konstantinos beach parkeren. Als je geluk hebt en het is nog niet druk dan zelfs in de schaduw. Alternatieve stranden zijn die van Vatses of Kaminakia. De weg hierheen is niet verhard. Ook deze beide stranden is een beach bar voor een hapje en een drankje. Snorkelen kun je goed bij de rotsen aan de noord- en zuidzijde van het kiezelstrand.

  foto album Astypalea

  Meer Griekenland aanbiedingen