Agios Isidoros beach

  Agios Isidoros beach, ook wel Plomari beach genoemd, is het fraaie witte strand bij Plomari in het zuiden van het eiland Lesos. Het strand is langgerekt, goed georganiseerd en meest bedekt met kleine kiezels. Kraakhelder zeewater vind je hier, waarin je prima kunt snorkelen. Al sinds 1992 wordt dit mooie strand gewaardeerd met een Blue Flag eco-label. Je kunt hier op het strand een ligbed en parasol huren. Langs één van de mooiste stranden van Lesbos vind je de nodige tavernes om wat te gaan eten of drinken.

  Agios Isidoros beach is één van de mooiste stranden van Lesbos

  Agios Isidoros is ook een kindvriendelijk strand, omdat het hier maar weinig waait. De zeebodem loopt echter wel snel af, maar door het heldere zeewater kun je deze vrijwel altijd goed zien. Je kunt ook watersporten beoefenen als kajakken. het gezellige centrum van Plomari ligt op twee kilometer afstand en het ouzo-museum van Barbayianni op één kilometer lopen. In totaal is Agios Isidoros beach zo’n 1,5 kilometer lang en behoort daarmee tot de langste stranden van het Griekse eiland Lesbos.

  Alternatieve stranden in de omgeving zijn bijvoorbeeld het veel kleinere Melinda beach of Ammoudeli beach. Ook leuk is om een boottochtje te maken naar de verborgen baai met kapel van Panagia Krifti. Hier kun je prachtig snorkelen in het kraakheldere zeewater.

  Foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen