Batsi

Batsi is de belangrijkste en gezelligste vakantiebestemming op Andros. De badplaats en kleine havenplaats ligt op zes kilometer ten zuidoosten van de havenplaats Gavrio. Hier meren de veerboten aan vanuit Rafina en Piraeus. Het ligt in een komvormige baai en beschut tegen de wind. Vertaald uit het Grieks betekent het namelijk “beschut tegen de wind”.

Batsi is een pittoreske vakantiebestemming op het Griekse Andros

Het dorp zelf is amfitheatersgewijs gebouwd tegen de glooiingen van de heuvel aan de oostzijde van de baai. Een pittoresk aanzicht en de toren van de Agios Filippos kerk steekt er bovenuit. Langs het haventje en onderaan het stadje loopt de boulevard van Batsi. Hier langs Griekse taveernes en winkeltjes. Een fijne plek voor een korte ontspannen wandeling. In het haventje dobberen de Griekse vissersbootjes. Vanaf de vele terrasjes heb je uitzicht op de haven en verderop het zandstrand van Batsi.

Aangezien Andros een echte wandelbestemming is, zijn mei, juni en september de beste maanden om naar Batsi op vakantie te gaan. Fietsen kun je hier trouwens ook goed. Tevens is het hoogseizoen een gezellige reisperiode voor deze badplaats. Ook qua temperatuur is het in deze maanden aangenaam. Het weer is in mei, juni en september over het algemeen stabiel met lange zonnige dagen en overdag temperaturen van meest 25 tot 30 graden.

Batsi tips

In de omgeving van Batsi wordt veel en hele goede honing gemaakt. Door het vele water, beekjes en bronnen, groeien hier veel bloemen die bijen aantrekken. Een tip om te proeven tijdens je vakantie in Batsi of Gavrio. Bovendien een lekker en gezond souvenir voor thuis. De plaatselijke honing is vrijwel overal te koop; afhankelijk van het seizoen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Batsi stranden

Batsi boulevard op eiland Andros

Batsi vakantie – boulevard eiland Andros

Het dorpsstrand is een lang en breed zandstrand en georganiseerd met strandstoelen en parasols. In de omgeving liggen nog meer fraaie stranden, vaak minder druk en ook minder georganiseerd. Ten noorden liggen de stranden Psili Ammos, Agios Petros, Golden Beach en Agia Galini beach. Ten zuiden zijn de wat meer afgelegen stranden Koutsi, Kalamaki en Green Beach tips.

Naar Agia Marina beach kun je wandelen. De afstand is nog net geen kilometer en neem hiervoor zo’n 20 minuten de tijd. Het strand is een beetje georganiseerd en de kleine taverna Gianoulis aan het strand serveert heerlijke lokale gerechten. De bomen langs het strand zorgen voor de nodige schaduw en verkoeling tijdens warme zomerdagen.

Batsi wandelen

Bats en de kerk op Andros

Batsi – Agios Filippos kerk

Vanuit Batsi starten twee gemarkeerde wandelroutes. Naar Arni, een bergdorp met rijke historie, natuurlijke bronnen en veel groen, bijvoorbeeld. De wandeling (route 11) gaat via het groene traditionele dorp Katakoilos. Je kunt na Arni verder doorlopen tot bijna naar de top van Andros (997 meter).

De andere wandelroute loopt naar het klooster Zoodochos Pigis en het dorp Agios Petros.