Rafina

Rafina is een kleine havenplaats op Attica niet ver van Athene. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar de Griekse eilanden. Zo is er een frequente veerdienst met Marmari in het zuiden van Evia en natuurlijk de meeste Cycladen eilanden. Niet alleen de grotere en populaire eilanden als Mykonos, Paros en Naxos, maar ook Andros, Syros en Tinos. Kaartjes voor de veerboten kun je kopen in één van de vele reisbureaus aan de haven.

Rafina is na Pireaus de grootste havenplaats van Attika

Vanaf het centrum van Athene is het 28 kilometer rijden naar Rafina. Trek voor de het ritje met een huurauto ongeveer 45 minuten tot een uur uit. Het drukke verkeer in het centrum van Athene zorgt bijna altijd voor de nodige vertraging. Het kustplaatsje herbergt overigens na Pireaus de grootste haven van de streek Attika. Vooral in de zomermaanden staat de haven vol met toeristen. Ook veel Grieken op weg naar een korte vakantie op één van de Griekse eilanden.

Echt veel valt er in Rafina niet te beleven. Als je wat verder doorrijdt het stadje in, kom je langs het georganiseerde strand bij de haven en verschillende supermarktjes, bakkertjes en taverna’s. De bezienswaardigheid van Rafina is het witte kerkje Agios Nikolaos met een grote Griekse vlag en uitzicht over de haven met in de verte het eiland Evia. Zoek je een plaats om een paar nachten te verblijven hier dicht in de buurt, dan zijn Mati of Nea Makri mogelijkheden.

Foto album Attica

Rafina vakantiebestemmingen

Rafina is niet een echte vakantiebestemming. Atheners gaan hier graag heen voor een dagje uit om vervolgens lekker te eten in het rijtje visrestaurants aan zee. Toeristen verblijven hier eigenlijk alleen om te wachten op de veerboot naar hun vakantiebestemming in Griekenland.

Hotels zijn er wel te vinden in Rafina en ook appartementen. De verhuurperiode is vaak kort en niet langer dan één à twee nachten. Het is een plaatsje wat wordt gebruikt om verder door te reizen naar je eindbestemming.

Vanuit Rafina gaan er dagelijks meerdere veerdiensten (ferries) naar het plaatsje Marmari in het zuiden van Evia. Het is een unieke en snelle verbinding met Evia en in ongeveer anderhalf uur sta je op het op één na grootste eiland van Griekenland. Kaartjes voor deze veerboot kun je overal kopen in de haven, zijn voordelig en op de ferry kunnen ook auto’s en campers.

Meer Griekenland aanbiedingen