Agios Theologos beach

  Agios Theologos beach is een strand in het westen van het eiland Kos. Het ligt op twee kilometer rijden van Kata beach en op zes kilometer van het stadje Kefalos. De weg ernaartoe is geasfalteerd en bij het strand is een goede taverne te vinden. Het strand heeft fraaie rotsformaties en is deels bedekt met zand en kiezels. De cederbomen vormen een mooi contrast met de witte rotsen en het azuurblauwe zeewater.

  Agios Theologos beach heeft een fraaie kustlijn op Kos

  Iets naar het zuiden bij de blauw-witte Agios Theologos kapel wordt het strand breder en verandert de naam in Quiet beach. De zeebodem is grotendeels bedekt met zand en loopt vrij geleidelijk af. Er zijn meerdere kleinere baaien, waarvan sommige beschermd liggen tegen de wind. De kustlijn is hier vrij grillig en weinig georganiseerd. Het grootste kiezelstrand is smal en het kan behoorlijk waaien hier aan deze kant van het eiland Kos.

  Alternatieve stranden in de omgeving zijn Tripiti beach, Kata beach of Kavo Paradiso beach. Aan het strand is een gelijknamige taverne. Dat is een prettige bijkomstigheid, aangezien hier in de omgeving en op anders stranden weinig faciliteiten zijn. Er zijn wel mooiere stranden in deze omgeving om te ontdekken.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen