Agios Ermogenis beach

  Agios Ermogenis beach behoort tot de allermooiste stranden van Lesbos. Het ligt wat afgelegen op 13 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Mytilini. Vanuit Molyvos is de afstand 67 kilometer en meer dan een uur rijden. Op rots naast de baai pronkt de Ermogenis kapel met haar oranje pannendak. Tevens is er een taverne bij het strand waar je dus wat kunt eten of drinken.

  Agios Ermogenis beach is één van de mooiste stranden van Lesbos

  In de zomermaanden is Agios Ermogenis beach populair bij locals en inwoners van Mytilini trekken hier dan ook graag in de weekenden naartoe. Veel parkeerruimte is er niet en het kan dus zijn dat je een klein stukje moet lopen naar het strand. De baai is zo’n 100 meter lang en wordt omringd door naaldbomen die zorgen voor natuurlijke schaduw. Op het strand kun je een ligbed en parasol huren. Vergeet je snorkelset niet, want de onderwaterwereld is fraai bij de de rotsen met het kraakheldere zeewater.

  De kleine blauw-witte kapel charmeert de baai en maakt het geheel extra aantrekkelijk. Deze kapel is geopend en kun je ook bezoeken. Als Agios Ermogenis beach te druk is kun je naar het grotere Charamida beach gaan. Deze baai is minder mooi en ligt naar het oosten toe. Hier vind je tevens twee Griekse tavernes. Dit strand wordt ook wel ‘watermelon beach’ genoemd.

  Foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen