Agios Georgios Argyradon

  Agios Georgios Argyradon is een badplaats in het zuidwesten van het Griekse eiland Corfu. In het noorden van Corfu ligt nog een gelijknamige vakantiebestemming. Agios Georgios south, zoals het kustplaatsje bij locals ook wel wordt genoemd, heeft een schitterend zandstrand en gezellige terrasjes aan zee. Langs de kustweg vind je accommodaties en winkeltjes. De bestemming ligt op 31 kilometer rijden van de Corfiotische hoofdstad Kerkyra en niet ver van Lefkimi.

  Agios Georgios Argyradon is een vakantiebestemming op Corfu

  Het strand loopt over is het schitterende brede Issos beach. Dit wordt ook wel het mooiste zandstrand van het eiland Corfu genoemd. Het ligt aan de zuidzijde van het grote Korission meer met de nodige duinvorming achter het strand. Dit is een beschermd Natura 2000 gebied. Op de stranden genoeg ligbedden, parasols en (water)sportmogelijkheden. De zanderige zeebodem loopt geleidelijk af en het Korission meer is het belangrijkste wetland van het Ionische eiland. Vogelspotters kunnen hier en ook op de zoutpannen bij Lefkimmi vogelsoorten bekijken.

  Agios Georgios Argyradon Beach is een Blue Flag beach en het strand is kindvriendelijk. De zanderige zeebodem loopt vrij geleidelijk af en op het langs en brede zandstrand is genoeg ruimte om te spelen. Natuurlijk zijn er georganiseerde gedeeltes met ligbedden en parasols. Watersporters surfen hier graag en je kunt hier ook surflessen nemen tijdens je vakantie.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen