Lefkimmi

Lefkimmi is eigenlijk het tweede stadje, na Kerkyra, op Corfu en telt ongeveer 4.000 inwoners. Het ligt op 43 kilometer ten zuiden van Kerkyra en de luchthaven van het Griekse eiland en is redelijk eenvoudig te bereiken via de kustweg langs Benitses en Messonghi. Door het stadje loopt een smal riviertje Potamos, welke twee kilometer ten noorden uitkomt in zee. Hier vind je ook de zoutpannen en het strand van Petridis. Het riviertje geeft Lefkimmi een wat pittoreske aanblik met de vele kleine bootjes en de oude pakhuizen laten nog wat historie zien van de vroegere handel.

Een wandeling door het stadje Lefkimmi is een echte aanrader

Lefkimmi is niet echt een vakantiebestemming, maar meer een bezienswaardigheid door het eerder genoemde Potamos riviertje, de mooie kerk en de zoutpannen in de buurt. De oevers zijn met elkaar verbonden door bruggetjes. Lefkimmi bestaat uit vijf kleine dorpjes, tegenwoordig de wijken van het stadje genoemd. Het zijn Agi Theodori, Anaplades, Melikia, Potami en Riklades en liggen tegen elkaar aan.

De echte vakantiebestemming Kavos ligt vijf kilometer ten zuiden van Lefkimmi. Vanuit de haven van het stadje varen veerboten naar Igoumenitsa en Parga op het vasteland van Griekenland en naar de eilanden Paxos en Anti Paxos ten zuiden van Corfu. Ook is er een bootverbinding met Kerkyra.

foto album Corfu

Lefkimmi bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Lefkimmi zijn er niet bijzonder veel. Een wandeling door het centrum en over de bruggetjes is leuk en drink wat op een van de terrasjes aan het water. Aan de rand van Lefkimmi vind je nog de kloosterkerk Panagia Kyra ton Ankelon. Het oorspronkelijke klooster dateert uit 1696 en alleen de kloosterkerk is nog overgebleven. Op 8 juli viert men hier Agios Prokopios ennatuurlijk op 15 augustus de hemelvaart van Maria. Andere kerken zijn Moni Agios Nikolaos en Moni Kira in Lefkimmi.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lefkimmi stranden

In Lefkimmi zelf vind je geen stranden. Het stadje ligt niet direct aan zee. In de nabije omgeving zijn genoeg fraaie en vaak ook nog rustige zandstranden te vinden. Op twee kilometer ten noorden vind je het zandstrand van Petridis bij Alikes in de baai van Lefkimmi vlakbij de zoutpannen. Ook Kavos heeft mooie zandstranden, maar in de zomer vaak vol met Britse jeugd. Op ongeveer 15 kilometer rijden naar het westen vind je de eindeloze zandstranden van Agios Georgios Argiradon. Dichterbij, ook aan de zuidwestkust, liggen de stranden van Marathias en Agia Varvara.