Agios Stefanos beach

  Agios Stefanos beach is een mooi zandstrand in het zuidwesten van het Griekse eiland Kos. Het strand is eveneens een vakantiebestemming en ligt 37 kilometer van de hoofdstad van het eiland vandaan. Een grotendeels georganiseerd strand met voor de kust het eilandje Kastri. Hierop staat  de van foto’s bekende blauwwitte kapel. Het strand is kindvriendelijk met een langzaam aflopende zanderige zeebodem.

  Agios Stefanos is het meest pittoreske strand van Kos

  Aan het strand vind je ruïnes van de Agios Stefanos basilieken. Ze dateren uit de periode van 469 tot 554 na Christus en zijn per toeval ontdekt. De grote basiliek is overigens pas in 1932 door een Italiaanse archeoloog gevonden. Deze archeologische opgravingen zijn vrij te bezoeken en ze vormen een mooie compilatie voor je vakantiefoto. Het luxe en grote Ikos resort heeft tevens een mooi zandstrand en ligt aan de andere zijde van deze historische bezienswaardigheid.

  Agios Stefanos beach is grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Je kunt een waterfiets huren om naar het eilandje Kastri voor de kust te gaan. Zwemmen hiernaartoe is natuurlijk ook een optie. Kastro is een opkomende vakantiebestemming en grenst aan dit strand. In het plaatsje vind je wat meer toeristische faciliteiten.

  Om vanaf de doorgaande weg naar Kefalos naar Agios Stefanos beach te gaan, dien je langs de ingang van het Ikos resort te rijden naar de openbare parkeerplaats. Of verder door naar de parkeerplaats bij het strand. In de zomermaanden kunnen deze parkeerplekken aan het strand al vroeg in de ochtend zijn gevuld met huurauto’s.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen