Peroulades

  Peroulades is een traditioneel Grieks dorpje in het noordwesten van het eiland Corfu op zeven kilometer van Sidari. Als je het dorp binnenrijdt krijg je niet de indruk dat iets verderop misschien wel het mooiste uitzicht van Corfu te zien krijgt. In het dorpje is verder niet veel toeristen. In het centrum kun je een weggetje kiezen naar Cape Drastis en ook zeker de moeite waard om te bezichtigen. Inwoners verkopen hun lokale producten langs de weg en als je het dorp weer uitrijdt zie de bordjes Logas the sunset beach. Sla rechtsaf en rijdt door tot Panorama café restaurant 7th heaven. Parkeer je auto en loop het terras van het restaurant op.

  Peroulades is een schitterende plek voor de zonsondergang op Corfu

  7th heaven restaurant heeft een prachtig balkon hangend over de steile zandkliffen van Peroulades. In 2012 is het bestaande plateau boven de zee vervangen door eentje met een glazen wand en glazen bodem. Je kijkt zo’n 40 à 50 meter recht naar beneden op het strand van Logas. Overdag is een plekje op de schommelstoelen met het uitzicht op de Diapontische eilandjes Mandraki en Erikousa een heerlijk rustmoment. ’s Avonds heb je van hieraf een schitterende zonsondergang. Het eten is hier goed en prijzen zijn redelijk, zeker voor de locatie.

  Het strand van Logas kun je bereiken via een trap naar beneden. De strandjes zijn smal en ga niet tegen de zandrotsen liggen. Zo nu en dan kan er namelijk een stuk zandrots afbrokkelen van bovenaf en naar beneden vallen. Het zeewater heeft hier schitterende kleuren, maar kan zeker in het voorseizoen ook behoorlijk fris zijn.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen