Danilia Village

  Danilia Village is een traditioneel en feitelijk onbewoond dorpje op Corfu, dichtbij Gouvia. Eigenlijk een replica van een traditioneel Corfiotisch dorp uit de jaren ’30. Het werd drie jaar lang gebruikt als decor voor de populaire TV-serie ‘The Durells’ en ook voor de films ‘For Your Eyes Only’ en ‘My Big Fat Greek Wedding 3’. Sinds het najaar van 2022 is het toegankelijk voor toeristen en dagelijks geopend. Vanuit het Grecotel Imperial Hotel in Kommeno worden ook dagexcursies hiernaartoe aangeboden.

  Danilia Village is een replica van een traditioneel Corfiotisch dorp

  In 1953 was Danilia Village bijna vernietigd door een zware aardbeving. Tot die tijd heette het dorp Bouas. Begin jaren ’70 werd het dorp opnieuw opgebouwd tot een traditioneel Corfiotisch dorp in typisch Venetiaanse architectuur. Eigenlijk als een soort openlucht museum. Het volkenkundig museum van Danilia is een tip om te bezoeken.

  in de zomer van 2022 werden hier opnames gemaakt voor de film My Big Fat Greek Wedding 3 met Nia Vardalos en John Corbett in de hoofdrollen. Er is een authentiek kafénion waar je koffie en andere dranken kunt nuttigen met een buitenterras. Danilia Village is dagelijks geopend van 10:00 – 22:00 uur en de entree is gratis. Je kunt hier in de avonden ook dineren in de zomer. Dit wordt georganiseerd door de eerder genoemde hotelketen.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen