Cape Drastis

  Cape Drastis is de meest noordwestelijke kaap van Corfu. Met de auto of scooter kun je hier naartoe rijden en genieten van het uitzicht met verderop de Diapontische eilanden. Tevens kun je naar Gravas Cove rijden of wandelen en hier gaan zwemmen. In de zomermaanden is deze locatie populair bij toeristen en druk. Combineer een bezoek met het 7th Heaven Café in Peroulades. Dit ligt op twee kilometer afstand. De badplaats Sidari vind je op vijf kilometer rijden hiervandaan.

  Eén van de fraaiste uitzichten op Corfu bij Cape Drastis

  De kustlijn van Cape Drastis is fraai en een natuurgebied. Vanuit Sidari varen kleine boten hiernaartoe en je kunt zelf ook een motorboot voor een halve of hele dag huren om de grillige kustlijn met verborgen stranden te gaan ontdekken tijdens je vakantie. De vorming van deze krijtrotsen heeft door de eeuwen heen plaatsgevonden door voornamelijk wind en erosie. ’s Middags waait hier vrijwel dagelijks wind uit het noordwesten.

  Vanuit Gravas Cove kun je met een rondvaart langs Cape Drastis en Canal d’Amour varen. Tevens kun je hier een motorbootje huren en zelf de kustlijn en stranden gaan ontdekken. Je auto kun je dichtbij het verhuurbedrijf parkeren, maar zeker in het hoogseizoen kan deze snel vol geraken. Dan zul je wat verder terug, bij het uitzichtpunt op Cape Drastis, dienen te parkeren en het laatste stuk over de onverharde weg te voet moeten afleggen.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen