Sidari

Sidari is de drukste vakantiebestemming in het noorden van Corfu en populair bij vooral Britse toeristen. De badplaats ligt op 40 kilometer van Kerkyra en is met de auto in 45 minuten te bereiken. Het strand is lang en breed en loopt over in zandrotsen met kleinere baaitjes in de richting van Canal d’Amour. Aan de rand van Sidari ligt een klein waterpark met enkele grote glijbanen.

Bij Canal d’Amour in Sidari heeft de zee de meeste en mooiste kleuren

Het centrum van Sidari ligt langs de hoofdweg met restaurants, bars en winkeltjes. Ook ’s nachts is er voldoende te beleven in bijvoorbeeld nachtclub Ice. Op het strand vind je beach club Mojito’s en ook andere restaurants in de buurt hebben hun terrassen aan het strand liggen. In het centrum is een grote gratis parkeerplaats met daarnaast een kartbaan.

Canal d’Amour ligt op een vijf minuten rijden van Sidari richting het noordwesten. Je kunt ernaartoe wandelen en de borden naar het “kanaal” zie je langs de weg staan. Langs het Canal d’Amour kun je lopen over houten loopbruggen en het strand zelf is klein en vrij druk. Van de zandrotsen wordt gesprongen door jongelui en je kunt door de grot onder een schiereilandje zwemmen.

Vanaf Sidari vaart vier keer per week een veerdienst naar de Diaponische eilanden Mandraki, Erikoussa en Othoni. Vertrek is om 10.00 uur en naar Erikoussa is het ongeveer een uur varen. Laat in de middag vaart de ferry dezelfde route weer terug.

Corfu foto album

Sidari tips

Sidari Canal d'Amour grot op Corfu

Sidari- Corfu – grot Canal d’Amour

Het Canal d’Amour is één van de trekpleisters van Sidari. De romantische legende trekt vooral in de zomer hordes toeristen naar de krijtrotsen. Het kanaal van de liefde zorgt voor eeuwige liefde van paren die hier te water gaan en alternatieven gaan nog een stapje verder. Zo wordt er gezegd dat je, als vrijgezel, na een duik in het kanaal nog dezelfde dag de liefde van je leven kan tegenkomen.

Sidari is een vrij drukke bestemming, maar dichtbij vind je authentieke bergdorpjes. Neem de auto of scooter richting Arillas en al snel rijd je de groene bergen in naar de rustige dorpjes als Magoulades.

Een tip is Peroulades. Eén van de mooiste stekken op Corfu voor de zonsondergang. De hoge steile krijtrotsen zorgen voor een indrukwekkend uitzicht met op de achtergrond de eilanden Mandraki en Erikousa. Je kunt als excursie met een boot langs Canal d’Amour en verder door naar Cape Drastis toe. Een tipis om zelf een boot te huren en de kust hier in het noordwesten van Corfu gaan ontdekken tijdens je vakantie.

Meer Griekenland aanbiedingen


Sidari hoe te bereiken

Er rijdt een groene bus dienst dagelijks van Kerkyra naar Sidari en een andere optie is de lijn via Roda en Acharavi naar Kassiopi. Vanuit diverse badplaatsen elders op Corfu zijn er excursies naar Sidari om bijvoorbeeld te shoppen of naar het strand te gaan.

Sidari restaurants

Vlak achter de kerk in het centrum van Sidari ligt Romana restaurant met een Italiaanse keuken. Heerlijke eigengemaakte pizza’s en pasta’s en het terras van Romana is erg pittoresk. Je krijgt hier   het gevoel dat je in een klein dorpje bent even weg van de drukte in Sidari. Romantisch en sfeervol en daarbij ook voordelig. Zorg dat je op tijd bent of reserveer vooraf een tafeltje.