Strinilas

  Strinilas is een dorpje in de bergen van Noord-Corfu. Het ligt in het ruige berglandschap rondom de Pantokrator; de hoogste berg van het Ionische eiland Corfu. Het dorpsplein is hier de bezienswaardigheid. Zeker een tip om hier tijdens je ritje naar de top van de 914 meter hoge berg te stoppen voor een fris drankje op het terras van Oasis taverne onder de grote 350 jaar oude Iep. Voorheen zat hier nog een taverne op het plein, Elm tree genaamd, die werd gerund door een Nederlandse dame.

  Strinilas heeft een fraai dorpsplein in de bergen op Corfu

  Het dorpsplein van Strinilas ligt op een hoogte van 630 meter en via Spartilas of Episkepsis passeer je het plaatsje. De doorgaande smalle weg loopt namelijk dwars door het door het dorp heen. Er zijn enkele accommodaties te boeken. Je kunt er dus ook tijdens je vakantie verblijven. Iets ten zuiden van het dorp ligt een oude kerk met fraaie klokkentoren. Deze is bezienswaardig. Net na het dorpsplein vind je nog een ander kerkje met eveneens een mooie klokkentoren.

  Een tip om een bezoek aan Strinilas te combineren met andere dorpen, zoals Spartilas en Episkepsis. Of natuurlijk een bezoek aan de kapel met taverne op het hoogste punt van Korfoe.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen