Episkepsi

  Episkepsi is een bergdorp in het noorden van Corfu. Het ligt op zes kilometer rijden van Acharavi tegen de hellingen van de Pantokrator. Een prachtig gebied om te gaan wandelen. Bijvoorbeeld in het voorjaar naar de watervallen van Nymfes. In het dorpje zelf vind je enkele tavernes en grill rooms. Fijne plaatsen om even te relaxen tijdens je fiets- of wandeltocht of gewoon tijdens je autorit naar de top van het eiland Corfu.

  Episkepsi is een bergdorp in het noorden van Corfu

  Episkepsi is amfitheatersgewijs gebouwd tegen de groene berghellingen. Tussen de olijfbomen en cipressen pronken de pastelkleuren van de woningen uit het dorp. Het ligt op een hoogte van 360 meter boven de zeespiegel en je bent een kilometer of 30 verwijderd van hoofdstad Kerkyra. Vooral als je vanaf Nymfes komt wandelen of fietsen is het aanzicht van het dorp erg fraai.

  Er zijn overigens (nog) geen accommodaties in het dorpje te vinden waar je kunt verblijven tijdens je vakantie op het Ionische eiland. Hiervoor en voor meer faciliteiten kun je naar Acharavi of Roda rijden.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen