Pantokrator

  De Pantokrator is het hoogste punt op het eiland Corfu. Niet alleen is het een bergtop, maar ook een bezienswaardigheid op het Ionische eiland. Op het hoogste punt wordt 914 meter gemeten en er wordt ook wel het iets lagere punt van 906 meter genoemd in de boeken. Vanuit Kerkyra is de rit naar boven in totaal 33 kilometer, vanuit Acharavi is dit met 16 kilometer een stuk minder. 

  Pantokrator is de hoogste berg van het eiland Corfu

  Je kunt deze kale bergtop via twee wegen bereiken en beide routes zijn erg fraai. Je rijdt door authentieke bergdorpjes, waar een stop bij een lokale taverne een must is. De laatste kilometer van de route gaat vrij steil omhoog naar de top van de berg in het noorden. Van de Pantokrator heb je, zeker bij helder weer, een fantastisch uitzicht op het noorden van Corfu en Albanië. Bezoek ook het gelijknamige klooster en drink wat bij het café. Onderweg naar boven is een stop bij een taverne in Spartilas, Strinilas of Episkepsis een tip.

  Elk jaar rond Maria Hemelvaart op 15 augustus zijn er festiviteiten boven op de Pantokrator. De dagen ervoor vind je op de berg een lokale markt en is het een stuk drukker dan normaal.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen