Karystos

Karystos is de populairste en gezelligste badplaats in het zuiden van Evia. Eenvoudig te bereiken via de hoofdweg vanuit Chalkida, maar de afstand is ongeveer 120 kilometer. Deze hoofdweg begint of eindigt in Karystos. Vanuit Marmari is het 13 kilometer rijden, hier ben je in 20 minuten in het havenstadje en de weg is goed. De boulevard en de haven zijn gezellig, maar ook het pleintje met terrasjes is een aanrader.

Karystos is de gezelligste plaats in het zuiden van Evia

Bezienswaardigheden zijn er in de omgeving voldoende, maar in Karystos zelf mag je zeker de kerk niet missen. De fraaie blauwe koepeldaken van deze kerk zie je al van veraf. Aan zee vind je nog een oude stenen toren, waar je overigens niet in of op mag.

De boulevard langs de haven heeft uitnodigende tavernes, restaurants en terrasjes van ouzeri en bars. Verse vis kun je hier bijna overal krijgen, maar ook mezedes staan op de menukaart. In het centrum vind je verder verschillende winkeltjes.

Voor de stenen toren ligt een strandje en meer naar het westen een groot en breder zandstrand. Verder naar het zuidwesten, richting Paximadi, vind je de mooiste stranden. Onderweg grote kans dat je een schildpad tegenkomt.

foto album

Karystos bezienswaardigheden

De kerk in het centrum van Karystos is een bezienswaardigheid. Het de mooiste kerk in het zuiden van Evia en vrij te bezoeken. Op een kilometer ten noorden van Karystos in de bergen vind je het kastello. Een oud kasteel met bovendien een fraai uitzicht op het havenplaatsje.

Richting Potami, aan de oostkust, kom je onderweg iets voorbij Platanistos DE bezienswaardigheid van het zuiden tegen. Een prachtige waterval van ongeveer 15 meter hoogte met een schitterende natuurlijke omgeving. Aan de overkant kun je uitrusten op het stenen bankje en kunnen de kinderen spelen op de schommel. Je ziet de waterval direct vanaf de weg als je over het bruggetje rijdt. Zeker in het voorseizoen een tip om te gaan bekijken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Karystos stranden

Karystos heeft fraaie stranden. De mooiste stranden vind je ten westen en zuidwesten van de vakantiebestemming in het zuiden van Evia. Ten westen van de haven vind je het grote dorpsstrand met de nodige voorzieningen als parasols en strandbedden.

Als je verder doorrijdt richting Paximadi vind je verschillende schitterende kleine baaitjes met zandstranden. Het zeewater loopt hier geleidelijk af en er zijn eigenlijk geen voorzieningen. Ga je in mei of juni op vakantie dan heb je grote kans dat je een strand voor jezelf hebt.

Aan de oostkant van de baai ligt het zandstrand van Bouros. Ook een mooi strand en vanaf het strand het je zicht op een groot vervallen hotel, wat niet meer wordt gebruikt. Het standbeeld op de rots aan het strand kun je beter maar vergeten. Bouros beach is niet georganiseerd.