Marmari

Marmari is een populaire badplaats in het zuiden van het Griekse eiland Evia. Vanuit Athene eenvoudig te bereiken met de veerboot vanaf Rafina. De overtocht duurt ongeveer een uur en je kunt met de auto op de boot. Kaartjes koop je in een van de vele reisbureaus in de haven van Rafina. Je kunt ook met de auto via de hoofdstad Chalkida of met de andere veerdiensten van Oropos naar Eretria en van Agia Marina naar Nea Stira en van daaruit verder naar het zuiden van het eiland doorrijden.

Voor het strand ga je naar Chrysi Ammos of Petalioi eilanden voor de kust

Marmari is een moderne vakantiebestemming in de zomermaanden. In de winter is het pittoresk vissersdorp. De frequente veerdienst vanuit Rafina zorgt in de zomer voor veel toeristen uit Athene. De Petali eilanden voor de kust, in totaal dertien stuks, bieden fraaie stranden en zijn een trekpleister voor zonaanbidders en vakantiegangers.

Aan beide zijden van Marmari vind je langgerekte stranden bestaande uit kiezels en zand. In de zomer behoorlijk druk, maar iets verder rijden en je komt in de rustigere kleine baaitjes als die van Chrysi Ammos. Verder naar het zuiden kom je bij de grote vakantiebestemming van het zuiden Karystos.

foto album

Marmari tips

Als je in het voor- of naseizoen in Marmari op vakantie gaat zijn de meeste restaurants nog gesloten of serveren een beperkte kaart. In Karystos, op 20 minuten rijden, vind je langs de boulevard dan meer en betere mogelijkheden.

Voor een mooi uitzicht op Marmari en de baai is het een tip om een korte stop te maken na ongeveer vijf minuten rijden in de richting van Chalkida. Ook vanaf de weg naar Karystos heb je een fraai overzicht over de baai en het havenplaatsje.

Meer Griekenland aanbiedingen


Marmari stranden

Stranden vind je genoeg in de omgeving van Marmari. Chrysi Ammos is een fraai zandstrand en de vorm van het grote strand wisselt continue door de wind en zee. Het zandstrand vind je op een kilometer ten zuiden van het dorp en is eenvoudig te bereiken.

Bij Karystos vind je ten zuidwesten ook fraaie stranden ook wel  bekend als Paximadi. Een beetje vreemd wegennetwerk met daarlangs tientallen kleinere zandstranden met een langzaam aflopende zeebodem. Ideaal voor families met kinderen.

Agia Dimitrios beach is het mooiste strand in het zuiden. De weg ernaartoe is niet altijd even goed, maar het uitzicht op het strand en het strand zelf zijn werkelijk prachtig.

De stranden van Marmari zelf zijn langgerekt en smal bedekt met zand en bomen tussen het strand en de weg. De bomen zorgen voor de nodige schaduw, maar een van de eerder genoemde stranden hebben onze voorkeur.