Mati

    Mati is een kustplaats ten oosten van hoofdstad Athene op 25 kilometer rijden van de internationale luchthaven en dichtbij de haven van Rafina. Het dorp ligt aan de Attica Rivièra met uitzicht op het eiland Evia. Vanuit Rafina kun je vrijwel dagelijks overvaren naar dit op één na grootste Griekse eiland. 

    Mati is een badplaats en ligt dichtbij de hoofdstad Athene

    In Mati vind je de nodige toeristische voorzieningen. Toch is het plaatsje, wat je dichtbij Athene misschien zou verwachten, niet gericht op het massatoerisme. Het zijn meer de stadsmensen met een tweede huis hier of een weekend uit de drukte van de Griekse hoofdstad willen ontvluchten, die hier vakantie vieren. De kleine haven is toegankelijk voor zeilboten, kleine motorboten en kotters van vissers.

    Mede door de gunstige ligging is Mati een bestemming om vanuit verder te reizen. Ontdek Sounio, de Atheense Rivièra, maar ook Andros, Evia of Kea. Het dorp zelf heeft een strand, grotendeels georganiseerd met strandstoelen en parasols. Kokkino Limanaki beach is een goed alternatief voor een dagje relaxen aan het strand. De vrij grote witte Kimiseos Theotokou kerk is bezienswaardig en ligt in het kleine centrum.

    Bekijk alle aanbiedingen