Limni

Limni is het leukste dorp in het noorden van Evia. Bovendien een fraai en pittoresk plaatsje direct aan zee. Het vissersplaatsje ligt aan de noordwestkust van Evia op 80 kilometer rijden van Chalkida en 32 kilometer van Loutra Edispou. De wegen hiernaartoe zijn goed. Een echte vakantiebestemming op het één na grootste eiland van Griekenland.

Limni is de mooiste vakantiebestemming van Noord Evia

Limni is een ontwikkeld dorp op Evia. Je kunt hier pinnen bij banken op meerdere locaties. Langs het water kun je wandelen over de gezellige en lange boulevard. Aan de zuidzijde van de bestemming vind je het komvormige haventje gevuld met kleurrijke vissersbootjes en in de diepere gedeeltes liggen ook de nodige zeilboten. Vanaf de terrasjes zie je de bootjes in het haventje dobberen.

Op de pier heb je een schitterend uitzicht op Limni. Amfitheatersgewijs is het dorp gebouwd tegen de hellingen van de groene bergen. De huizen pronken met hun oranje dakpannen fraai in het zonlicht en steken af tegen de natuurlijke groene omgeving. Als toerist voel je je hier al snel thuis.

Limni heeft een rijke historie en zeetraditie. In de nabije omgeving vind je één van de oudste kloosters van Griekenland en restanten van Byzantijnse gebouwen. Het heeft de bijnaam “Elymnioi”, een dorp dat in een ver verleden (waarschijnlijk door aardbevingen) op dezelfde plaats is verwoest.

foto album Evia

Limni tips

Limni haventje op Evia

Haventje van Limni op Evia

Een wandeling over de boulevard van Limni en de smalle straatjes aangrenzend is zeker een tip om te maken. Restaurantjes genoeg met terrasjes aan zee. Hier zie je genoeg traditioneel Griekse blauwe houten stoeltjes.

Een tip voor een echte Griekse maaltijd vind je in het dorpje Dafni op vijf kilometer rijden van Limni. Taverne Thimios op het pleintje van het bergdorp zal je zeker niet teleurstellen. Authentieke locale gerechten staan op de kaart en oma staat hier in de keuken. De hete kip vol met groentes en kruiden is om je vingers bij af te likken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Limni bezienswaardigheden

Limni op Evia

Traditioneel huis in Limni

Limni heeft bijzondere en interessante bezienswaardigheden. De stranden van Limni, Katounia en ook het naburige Rovies zijn ontspannend. Je hebt een mooi uitzicht op het vasteland van Griekenland.

De opgravingen van de Christelijke basiliek in het centrum van Limni, het kerk Agios Ioannis-Katounia en het klooster van Agios Nikolaos Galatakis mag je niet missen tijdens je vakantie.

Limni heeft ook een interessante museum: het pittoreske historische en volkenkundige museum. Hier vind je culturele tradities en ook een kleine archeologische collectie. Het museum is dagelijks te bezoeken.