Loutra Edipsou

Loutra Edipsou, ook wel Loutra Edipsos genoemd, is de badplaats op Evia met natuurlijke warmwaterbronnen. Het is eenvoudig te bereiken via de snelweg langs de kust vanaf Limni. De afstand vanaf Limni is 32 kilometer en vanaf Chalkida is het 112 kilometer rijden. Edipsos heeft met de thermische bronnen een trekpleister voor toeristen en voor het hele jaar door.

Loutra Edipsou is de natuurlijke spa in het noorden van Evia

Aan zee stroomt het warme water vanaf de rotsen de zee in. De grote hotels gebruiken van april tot en met oktober deze natuurlijke spa’s voor hun gasten. Het naar zwavel ruikende water van ongeveer 40 graden heeft een helende werking. De bronnen zouden zijn toegewijd aan Heracles (Thermae Herculeae) en zijn wereldwijd bekend.

Vanuit de haven van Loutra Edipsou kun je met de veerboot naar Agios Konstantinos en Arkitsa op het vasteland van Griekenland. De verbindingen zijn zeker in de zomermaanden zeer frequent.

Lesbos foto album

Loutra Edipsou tips

Loutra Edipsos op Evia Spa

Loutra Edipsou Spa op Evia

Als je in april of mei naar Loutra Edipsou gaat zijn de natuurlijk bronnen aan zee nog gratis te bezoeken. Je kunt onder het stromende water gaan staan als een soort douche. Het is dan bovendien nog erg rustig en de hoeveelheid warm bronwater is ook meer dan in de zomermaanden. De grote luxe resorts draaien dan namelijk op volle toeren en gebruiken een grote hoeveelheid van het water, voordat het de kust kan bereiken. In de maanden juni, juli en augustus bedraagt de toegang 3 € per persoon.

Het mooiste uitzicht op Loutra Edipsou heb je vanaf de hoofdweg komend vanuit Rovies en Limni. Eigenlijk direct al als je het resort inrijdt heb je verschillende mogelijkheden om een mooie foto te maken en te genieten van het uitzicht.

Meer Griekenland aanbiedingen


Loutra Edipsou bezienswaardigheden

Loutra Edipsou Sylla Thermae Hotel

Thermae Sylla Spa Wellness Hotel Loutra Edipsou

In totaal zijn er meer dan 80 verschillende medische bronnen in Loutra Edipsou en de omgeving. De temperatuur van de bronnen varieert van 28 C tot 86 C. Het water komt uit een diepte van 3.000 meter uit de aardbodem. De oudste bron dateert uit 4.000 voor Chr. bij de grot van Sylla.

Het Thermae Sylla Spa Wellness Hotel is het bekendste en meest luxueuze resort in Loutra Edipsou. Je ziet het hotel al van ruime afstand en is zeer herkenbaar aan de lichtgele kleur, het oranje dak en de toren met grijs puntdak.