Petalioi eilanden

  De Petalioi eilanden liggen voor de kust van Marmari op het Griekse eiland Evia. Als je met de veerboot overvaart van Rafina naar Marmari kom je langs deze prachtige eilandjes. In totaal is het een archipel van negen onbewoonde eilanden en je kunt ze eenvoudig met de boot bereiken vanuit Marmari. De overtocht met een bootje vanuit de haven is slechts 5 á 10 minuten. Andere optie, en eigenlijk ook leuker, is om zelf een bootje te huren in Marmari en de eilandengroep met de schitterende stranden en baaien te ontdekken. Zoek zelf je favoriete baaitje en strand uit.

  De Petalioi eilanden zijn exotische eilanden met zandstranden op Evia

  De meeste eilanden van Petalioi zijn bedekt met olijfbomen, wijnstokken, ceders en inheemse boomsoorten. Ook lage doornstruiken kom je hier tegen dus opgepast met slippers en blote benen. De stranden van Petalioi zijn bedekt met fijn zand en wit van kleur. Ideaal om te zonnen, zwemmen, duiken, vissen, surfen of te gaan zeilen.

  In totaal bestaat de Petalioi archipel uit negen kleine eilanden Megalo Petali, Mikro Petali, Pontikonisi, Platonisis, Strogilo, Makronisi, Lamperousa, Founti en Loulounda. De pittoreske exotische baaien Vasiliko, Skala, Mpaniera, Peukaki, Panagia en Mantria zijn alleen bereikbaar per boot.

  foto album Evia

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Petalioi eilanden?