Thapsa beach

Het schitterende Thapsa beach is misschien wel het mooiste strand van het eiland Evia. Daarbij direct ook één van de moeilijkst te bereiken stranden van het Griekse eiland. Je vindt Thapsa beach aan de Egeïsche kust in het centrale gedeelte van Evia op 15 kilometer ten noordwesten van Kimi.

Thapsa beach is het mooiste strand van het eiland Evia

De laatste zeven kilometer is de weg eigenlijk onbegaanbaar en met een huurauto, zelfs met een 4×4 is het af te raden om op eigen houtje hierheen te rijden. We adviseren om een lokale gids te huren die de weg hier goed kent en zelf een 4×4 truck of jeep ter beschikking heeft. Het is zeker de moeite waard om hier te gaan kijken, maar je moet geen hoogtevrees hebben.

Thapsa beach ligt verscholen in een komvormige baai met veel groen begroeide en hoge bergen. Langs het strand vind je verschillende huisjes en ook een taverna. De huisjes zijn alleen in de zomer bewoond en ook de taverna is dan alleen geopend. Alleen de lokale Griekse bevolking zie je aan het strand, vrijwel zeker geen toeristen. Tip neem zelf genoeg eten en drinken als naar Thapsa beach gaat tijdens je vakantie op Evia.

foto album

Thapsa beach stranden

Thapsa beach is een niet georganiseerd strand en de grond is eigendom, net als de hele kuststrook hier, van de orthodoxe kerk. Het zand bestaat uit kleine witte kiezels en de zeebodem loopt hier vrij snel af. Het strand is minder geschikt voor (kleine) kinderen.

Meer Griekenland aanbiedingen