Chiona beach

  Chiona beach, ook wel geschreven als Hiona, is een mooi zandstrand in het oosten van het eiland Kreta. Het ligt op twee kilometer van het traditionele dorp Palekastro en een kilometer van het grote surfstrand van Kouremenos. Hier vind je met Chiona taverna één van de beste visrestaurants van de reis. Bovendien is de ligging pal aan het kraakheldere zeewater super. Aangrenzend vind je een wetland waar veel unieke vogelsoorten overwinteren.

  Chiona beach is een mooi en rustig zandstrand in Oost-Kreta

  Chiona beach is met een lengte van 300 meter best een behoorlijk en rustig zandstrand. De zeebodem loopt niet zo snel af en is deels bedekt met kiezels. Voor families met kinderen, veel locals komen hier, is het strand ideaal. Het is gewaardeerd met een Blue Flag. Er is op het strand geen natuurlijke schaduw al groeien er langs de rand wel nodig tamarisken. Je kunt hier goed snorkelen en de onderwaterwereld met de nodige rotsen is fraai.

  Accommodaties om te verblijven vind je in Palekastro. Hier zijn ook meerdere tavernes, de nodige winkels en andere voorzieningen. Als je tijd en zin hebt bezoek dan zeker de eerder genoemde taverna voor je lunch. Niet alleen de lokatie is perfect, maar ook het eten wat ze hier serveren.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen