Thimena

    Thimena is een kleiner eiland van Fourni en ligt in Egeïsche Zee op een paar kilometer varen van het hoofdeiland. Het wordt ook wel Thymaina genoemd is één van de twee bewoonde eilanden van deze kleine archipel. Veerboten van Karlovasi naar Agios Kyrikos doen het haventje hier even kort aan. Buiten het havenplaatsje om is er niet veel andere bebouwing. Aan de noordwestkant ligt nog een blauw-witte kapel aan zee. Vooral rust zul je hier vinden tijdens een vakantie.

    Thimena is een kleiner eiland van de Fourni archipel

    Je kunt een wandeling maken over het eiland. In het havenplaatsje zijn geen hotels en appartementen te huur. Als je wilt overnachten zul je onderdak moeten zoeken bij de 100 locals en her en der worden in de zomer kamers aangeboden. Het kiezelstrand hier is niet het enige echte strand op Thimena. Op loopafstand ligt de baai Kiramidou. Aan het strand vind je taverne O Kottaras. Hier kun je heerlijk echt Grieks eten voor weinig geld.

    Bezienswaardig is het klooster op het heuvel tussen Thymena en Kiramidou. Het blauwe koepeldak van de verder witte kerk zie al van afstand liggen als je komt aanvaren. Tijdens een wandeling kun je dit klooster bezoeken.

    Bekijk alle aanbiedingen