Agios Kyrikos

  Agios Kyrikos, ook wel als Agios Kirikos geschreven, is de havenplaats en hoofdstad van het eiland Ikaria. Het ligt aan de zuidkant van het eiland en hier komen en gaan de veerboten naar de andere Griekse eilanden. Het dorpsplein is gezellig met meerdere tavernes, restaurants en café’s. Bezienswaardig zijn de kerken Agios Kirikos en die van Analipsi.

  Agios Kyrikos is de hoofd- en havenstad van het eiland Ikaria

  De stad heeft ongeveer permanente 2.000 inwoners. Het iets hoger gelegen archeologisch museum van Ikaria is een bezoek waard en is geopend op werkdagen tot 15.00 uur. Op drie kilometer afstand ligt Therma Hot Spring en de Lefkada Hot Spring. Het strand van Tsoukala ligt op 1,5 kilometer van het centrum van de stad. Het is het dichtstbijzijnde kiezelstrand en is te voet te bereiken.

  Op de pier van de haven van Agios Kyrikos staat het monument van Icarus uit de Griekse mythologie. Het kunstwerk is van brons, gemaakt door een lokale kunstenaar en zeven meter hoog. Je ziet het monument als je de haven in komt varen.

  Accommodaties vind je in en buiten het centrum en variëren van eenvoudig hostels tot luxe vakantievilla’s. Agios Kyrikos is een prima uitvalsbasis om het Griekse eiland Ikaria te ontdekken met een huurauto.

  Bekijk alle aanbiedingen