Mourtia beach

  Mourtia beach ligt een baai op 10 kilometer ten oosten van Samos-stad. Een kiezelstrand zonder voorzieningen, waar het zeewater prachtige blauwe kleuren heeft. De ligging in de luwte van de bergen zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen de wind. In het haventje liggen kleine vissersboten en het uitzicht hier vandaan met de palmbomen op de voorgrond is tropisch.

  Mourtia beach op Samos lijkt op een tropische baai

  Als je hier heenrijdt tijdens je vakantie breng dan ook een bezoek aan het Zoodohos Pigi klooster. Het klooster ligt op vier kilometer rijden van Mourtia beach en het uitzicht bij het Ierolochiton monument op de baaien en verderop Turkije is schitterend. Je kunt het Zoodohos Pigi klooster bezoeken van 10.00 tot 13.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur, behalve op vrijdag. Een ander kleiner klooster is Monia Agia Zoni op de Vlamarihoogvlakte en ligt op vier kilometer van dit strand.

  Het strand van Mourtia is bedekt met kiezels, dus geen zand, en de zeebodem bedekt met kiezels en grotere stenen. Geen echte plek om een dag naar het strand te gaan, maar zeker wel om een mooie foto te maken en te genieten van de uitzichten. Ook een mooie plek om te snorkelen langs de rotsachtige kustlijn.

  foto album Samos

  Meer Griekenland aanbiedingen