Karlovasi

Karlovasi is de tweede stad van het Griekse eiland Samos. De vakantiebestemming ligt op 37 kilometer ten noordwesten van het internationale vliegveld van het eiland en op 33 kilometer van Samos stad. De weg hierheen is goed en de rit duurt ongeveer een uur. Het is het commerciële centrum van Samos met de goede haven en genoeg winkels in het centrum van de stad.

Karlovasi is het hele jaar gezellig door de Universiteit van de Aegean

In Karlovasi wonen zo’n 6.000 mensen het hele jaar door en in juli en augustus worden diverse culturele en academische evenementen georganiseerd. Academisch met betrekking tot de vele studenten die hier studeren aan de Universiteit van de Aegean. Ook het uitgaansleven is mede door deze studenten goed in Karlovasi met meerder clubs en veel bars.

De haven van Karlovasi is de commerciële van het eiland Samos met verbindingen naar Piraeus en de eilanden Ikaria, Fourni en Mykonos. Het zijn dezelfde verbindingen als vanuit de haven van Samos stad. Goede hotels in deze vakantiebestemming zijn Samaina Inn, Aegeon Hotel en het Meropi Hotel.

Bij de haven is een zandstrand, maar in de buurt zijn veel mooiere en rustigere stranden te vinden als Potami beach. Ook kun je hier een bezoek brengen aan de watervallen. Maak dan vanaf de parkeerplaats een wandeling hiernaartoe.

foto album Samos

Karlovasi bezienswaardigheden

Potami beach bij Karlovasi

Het strand van Potami bij Karlovasi

Het stadje Karlovasi is zelf een bezienswaardigheid en je hebt van verschillende kanten mooie vergezichten op het stadje en de groene omgeving. In Karlovasi vind je geen musea, maar bezienswaardig is de kerk uit de 13e eeuw die boven Karlovasi uitsteekt en de kleine Agia Triada kerk bij de haven.

Het is aan te raden om een fiets te huren en zelf de omgeving te gaan verkennen. Ga naar Potami voor het strand en de watervallen. De waterval hier is ongeveer vijf meter hoog en grote kans dat deze in het hoogseizoen droog staat. Het voorseizoen is de beste periode om de waterval van Potami te gaan bekijken en te zwemmen in het koude water van het meertje.

Meer Griekenland aanbiedingen


Karlovasi stranden

Megalo Seitani beach bij Karlovasi

Megalo Seitani beach bij Karlovasi

Bij de haven van Karlovasi vind je een zandstrand. Dit strand is goed georganiseerd met strandbedden en parasols en vaak redelijk druk. Je kunt beter naar andere strandjes in de buurt gaan. Potami beach ligt op drie kilometer van Karlovasi en is prachtig. Het kiezelstrand is ongeveer een kilometer lang en langs het strand vind je mooie groene begroeiing. Langs het strand van Potami zijn restaurants en staat een café en het strand hier is slechts gedeeltelijk georganiseerd met parasols en ligbedden.

Mikro Seitani en Megalo Seitani zijn twee andere mooie stranden in de buurt van Karlovasi. Megalo Seitani is het strand van de bedreigde Monachus Monachus zeerobben. De kans om deze dieren in het wild te zien is niet groot. Een wandeling naar deze stranden is fraai. Megalo Seitani is zeker een uur te voet, maar je kunt in de zomermaanden ook met de boot hiernaartoe vanuit Karlovasi.