Klimaat en weer Ikaria

    Ikaria moet als Blue zone wel een heel gezond klimaat hebben. Bewoners worden namelijk significant ouder dan op andere eilanden en andere delen op onze aardbol. En niet zomaar een paar jaar, want je hebt hier namelijk 2,5 keer zoveel kans om meer dan 90 jaar oud te worden. Is het klimaat op Ikaria dan zoveel anders dan op bijvoorbeeld buureilanden Samos en Mykonos?

    Het geheim van het klimaat van blue zone Ikaria

    De warmste en droogste dagen op Ikaria komen in de maanden juni, juli en augustus voor. Net als op andere Griekse eilanden is het weer meestal stabiel met vrij warme nachten en echt warme dagen. De zon schijnt volop en noteert twaalf tot veertien uur zonneschijn per dag. In december, januari en februari heb je de meeste kans op neerslag. Overdag stijgt het kwik in de ze maanden gemiddeld tot zo’n vijftien graden. ’s Nachts kan het fris zijn, zeker als de soms krachtige noordenwind hier waait.

    Vanaf eind april start het toeristenseizoen hier langzaam op. Mede natuurlijk door het Mediterrane klimaat van Ikaria. Overdag kan het al gemakkelijk twintig graden celsius worden en zon en wolken wisselen elkaar in deze periode af. Een mooie reistijd om te wandelen in de bergen of lekker te relaxen aan de kust.

    Bekijk alle aanbiedingen