Magganari

  Magganari is het mooiste strand van Ios en ligt aan de zuidoostkant van het Griekse eiland. De weg vanuit Chora is geasfalteerd en de rit van 30 kilometer is iets meer dan een half uur met een huurauto. Vlak voor de aankomst word je getrakteerd op een prachtig vergezicht met uitzicht op de baaien van Magganari Ios en het fraaie zandstrand.

  Magganari is één van de mooiste stranden van Ios

  Parkeergelegenheden zijn er genoeg bij bijvoorbeeld Venus taverne. Het strand is breed en langgerekt en ideaal voor families met kinderen door de langzaam aflopende zee. Aan de oostzijde is het strand meer georganiseerd tot aan het rotsachtige schiereilandje net voor de kust. Parasols en strandbedden staan hier al voor je klaar. Naar het schiereilandje kun je toe lopen, je komt tot ongeveer je navel in het zeewater en zorg dus dat je broekzakken leeg zijn en houdt je kostbare bezittingen die je wilt meenemen omhoog. Het eilandje bestaat uit zandstenen rotsen en leuk om de te kijken of foto’s te maken van het strand van Magganari.

  Naar het westen toe wordt het strand rustiger en vind je twee kleinere baaitjes met standjes. Het gebied lijkt afgezet en een privé gebied, maar stranden zijn in Griekenland voor iedereen. Vanaf de rots hier heb je het mooiste uitzicht op de baaien van Magganari Ios.

  foto album Ios

  Meer Griekenland aanbiedingen