Kalo Livadi beach

  Kalo Livadi beach behoort tot de mooiste stranden van Mykonos. Het ligt op tien kilometer van Mykonos-stad en vier kilometer ten oosten van Elia beach. Een vrij lange baai met en zandstrand van 600 meter lang en op sommige plaatsen 60 meter breed. De zeebodem is bedekt met zand en loopt geleidelijk af. Door de ligging aan de zuidkant van Mykonos heb je geen last van de wind uit het noorden.

  Kalo Livadi beach behoort tot de mooiste stranden van Mykonos

  Aan het strand van Kalo Livadi vind verschillende horecagelegenheden. Tevens vind je hier meerdere accommodaties direct aan het strand gelegen. Het grootste gedeelte van het strand is georganiseerd met luxe ligbedden en parasols. Deze kun je huren tijdens je verblijf. Toch is er ook voldoende ruimte aan de oostkant om je eigen handdoek op het strand te leggen. Leuk alternatief is het kleine en nog ongerepte Loulos beach aan de zuidoostkant van de baai. Het ligt op loopafstand van Kalo Livadi, maar hier zijn geen voorzieningen.

  Dit zandstrand is kindvriendelijk en vaak niet zo druk als de populaire stranden dichtbij de stad met grote beach bars en de nodige beach clubs. Hoe verder je bij Mykonos-stad vandaan komt, des te rustiger de stranden. In de zomermaanden is er directe busdienst die vertrekt vanuit de oude haven in de stad naar Kalo Livadi beach. Een buskaartje kost één tot drie euro per rit.

  foto album Mykonos

  Meer Griekenland aanbiedingen