Combineer Kos met Kalymnos

7 december 2022 Bas Wanrooij
Vakantie naar Kos en Kalmynos

Masouri kustlijn op Kalymnos

Als je op vakantie gaat naar Kos in Griekenland kun je deze bestemming combineren met het eiland Kalymnos. Deze eilanden liggen dicht bij elkaar en zijn met elkaar verbonden via veerdiensten vanuit Kos-stad en kustplaats Mastichari. Deze frequente en snelle verbindingen maken het mogelijk om een dagtocht naar Kalymnos vanuit Kos te organiseren of hier een paar dagen te verblijven. Kos is in de zomer druk met toeristen en Kalymnos juist niet. En daarom zijn deze Griekse eilanden dus een mooie combinatie. In Pothia, Myrties of Masouri is het gezellig druk en kun je eenvoudig een accommodatie huren.

Vanuit Mastichari 10x per dag naar Kalymnos

Vanaf de luchthaven van Kos ligt het haventje van Mastichari op slechts zeven kilometer afstand. Vanuit de hoofdstad bedraagt de afstand 20 kilometer. Hiervandaan vertrekken, zeker in de zomer, meerdere veerdiensten per dag. De Olympios Zeus van Anem Ferries vaart drie keer per dag uit en hier kunnen ook auto’s en brommers op mee. De kleinere Kalymnos Dolphin vaart zelfs vier tot zes keer per dag heen en weer. Na zo’n 45 minuten sta je al aan de overkant. Vanuit Kos-stad zijn er ook mogelijkheden, maar minder frequent, met de fast ferry van Dodekanesos Seaways en de grote Blue Star ferry.

Pothia, Myrties en Masouri zijn gezellige bestemmingen

Pothia, Myrties en Masouri zijn de gezelligste plaatsen op Kalymnos. Myrties en Masouri liggen langs de westkust tegenover het eilandje Telendos. In deze badplaatsen zijn genoeg kleine hotels, appartementen, restaurants en bars te vinden. Bovendien is er strand. Je kunt overigens naar Telendos overvaren als je wilt. Vanuit het haventje van Myrties vertrekt elk half uur een pontje. De overtocht is slechts 10 minuten.

Zoek je een wat rustiger verblijf dan zijn bijvoorbeeld Arginonta en Emporios in het noorden tips. Kalymnos is overigens een paradijs voor klimmers. De meeste klimroutes liggen dichtbij Myrties en Masouri. Ook wordt er op het eiland tijmhoning gemaakt van zeer hoge kwaliteit. Gezonde en originele souvenirs. Sponzen duiken is op Kalymnos nog steeds traditie en je komt hier in het maritiem museum in Pothia dan ook alles over te weten.