Apella beach

Apella beach, ook wel Apela genoemd, is één van de mooiste stranden van Karpathos. Het zicht van bovenaf is adembenemend. Kraakhelder zeewater en het groen van de naaldbomen zorgen voor een schitterend contrast. Een tip om naar Apella beach te gaan tijdens je vakantie. Het strand ligt ten noorden van Karpathos-stad op 19 kilometer afstand. Reken op een reistijd van zo’n 30 minuten. Vanuit de stad vertrekt in het hoogseizoen dagelijks een boot naar Apella beach.

Apella beach is één van de mooiste stranden van Karpathos

Het strand is georganiseerd met strandstoelen en parasols. Zeker in de maanden juli en augustus kan het hier behoorlijk druk zijn. In 2003 is Apella beach uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa door een Duitse krant. Sindsdien is het behoorlijk toegenomen qua populariteit. De baai van Apella is idyllisch.

De zee heeft de kleuren smaragdgroen en marineblauw en het zand is wit van kleur. De zeebodem van Apella beach loopt vrij snel af. Het zeewater kan hier eind april, mei en zelfs begin juni nog behoorlijk koud zijn om in te gaan zwemmen. Voor een verkoelende duik tijdens een warme dag met veel zon een uitkomst.

In een grot, vlakbij het strand, staat de vervallen byzantijnse kerk van Agios Loukas. Aan de noordzijde de komvormige baai breken kleine rotspartijen, niet ver uit de kust, de nodige golven. Apella beach ligt aan de zuidoost kust van Karpathos en beschermd tegen de meltemi wind die ’s zomers hier kan waaien.

foto album

Apella beach tips

Je kunt met de huurauto naar Apella beach rijden. De auto kun je parkeren langs de weg, maar zeker in de zomer is het hier behoorlijk druk. Het kan zijn dat je nog je nog een stuk moet wandelen naar het strand. Een tip is om de boot te nemen die ’s ochtends vertrekt vanuit Karpathos-stad. Of zelf een bootje te huren.

Meer Griekenland aanbiedingen


Apella beach stranden

Apella beach op Karpathos uitzicht

Karpathos – Apella beach

Apella beach op Karpathos is geen Blue Flag beach. Dat neemt niet weg dat het strand en het zwemwater hier schoon zijn echter voldoet de organisatie ter plekke niet aan de eisen. Voor afgelegen stranden als Apella beach zijn minder vrijwilligers beschikbaar en in directe omgeving geen dorp. Een prima plek om te genieten van de zon en om te zwemmen in de zee.

Het zand- en kiezelstrand van Apella is 650 meter lang en de breedte van het strand loopt naar het midden toe op tot zo’n 60 meter. Aan de noordzijde worden de meeste parasols en strandstoelen verhuurd bij de taveerne. De boten, cruises, meer vaak aan de zuidzijde van het strand aan.