Achata beach

  Achata is een fraai kiezel- en zandstrand aan de oostkust van Karpathos. Het ligt op 12 kilometer rijden van de hoofdstad Pigadia en de weg hiernaartoe is geasfalteerd. Aan het strand vind je een taverne en op het strand kun je ligbedden en parasols huren. De kleur van het kraakheldere zeewater varieert van smaragdgroen tot donkerblauw. Het zwemwater is hier van uitstekende kwaliteit.

  Achata beach is een kiezelstrand aan de oostkust van Karpathos

  Achata beach is bedekt met grijze en witte kiezels. Langs de rotsen aan de zijkanten van de baai kun je goed snorkelen. De weg ernaartoe is geasfalteerd en dus goed begaanbaar. Onderweg passeer je nog een fraaie blauw-witte kapel. Aan het strand of in de directe omgeving zijn geen accommodaties of winkels. Het is aan te bevelen om zeg in ieder geval drinken mee te nemen. De baai zelf is met 100 meter breedte vrij klein. Het strand loopt geleidelijk over in een vlak stuk met olijfbomen. ’s Zomers kan het hier behoorlijk druk zijn.

  Je kunt een dagje Achata prima combineren met Kyra Panagia beach. Het ligt een baai of twee hoger en ook hier kun je met een huurauto of scooter eenvoudig naartoe rijden.

  Karpathos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen