Amidi beach

  Amidi beach is een afgelegen strand op Kefalonia. Het is eigenlijk alleen over zee goed te bereiken. Vanuit het haventje van Zola vertrekken watertaxi’s naar zowel Fteri als Amidi beach. We moet worden opgemerkt dat dit strand in de zomermaanden juli en augustus minder goed te bereiken is, doordat men vaker kiest voor Fteri beach. Dan zijn er namelijk te weinig verzoeken om hierheen te varen. Bij Fteri Watertaxi zijn de kosten voor brengen en halen € 30,- per persoon (anno 2023).

  Amidi beach geeft je een Expeditie Robinson gevoel

  Vanuit de baai van Atheras worden er wel wandeltochten georganiseerd via de Pigadia kloof naar Amidi beach. Reken op een wandeling van zo’n 6 à 7 uur. Terug kun je dan met een taxiboot naar Zola bijvoorbeeld. Amidi is eigenlijk altijd een rustig strand. Zelfs in de maand juni bijvoorbeeld kun je de enige zijn op dit kiezelstrand. Zo’n Expeditie Robinson momentje in Griekenland. Neem zeker een snorkelen mee, want het zeewater is kristalhelder en de zeebodem loopt vrij snel af. Op het strand zelf zijn geen voorzieningen. Je zult dus zelf moeten zorgen voor voldoende drinkwater en wat te eten.

  Het strand Amidi beach is zo’n 100 meter lang en maximaal 30 meter breed. Manta beach ligt tussen Fteri en Amidi in, maar is niet toegankelijk. Door de hoge krijtrotsen hier en het smalle strand is het gevaarlijk om hier het strand op te gaan. Wel wordt er hier vlak voor de kust gezwommen vanaf zeilboten en jachten die hier voor anker liggen.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen