Porto Atheras

Porto Atheras is een klein kustplaatsje in het westen van Kefalonia. Het ligt op 18 kilometer ten noorden van Lixouri op vier kilometer van het bergdorp Atheras. Het strand is fraai en ligt in een vrij grote baai. In de baai van Atheras kleurt het zeewater in de mooiste kleuren groen en blauw. ’s Zomers komen toeristen hiernaartoe voor een dagje zon, zee en strand.

Porto Atheras is een fraai stukje kustlijn van Kefalonia

Porto Atheras is geen badplaats en heeft beperkte voorzieningen voor vakantiegangers. Taverne O Gialos heeft een mooi uitzicht op de baai en het strand. Restaurant en taverne Drosos ligt in het midden van de baai direct aan het strand. Een ouzeri voor verse vis en traditionele Griekse gerechten. In de omgeving ook wandelpaden, die je leiden naar verlaten baaitjes als Fteri en Ammidi beach. Vraag bij locals naar de wandelroutes. Met een motorbootje kan natuurlijk ook. Tegen de middag kan hier de nodige wind gaan waaien.

Bezienswaardig en fotogeniek in Porto Atheras is het paarsblauwe kerkje Ag. Spiridonas. Niet direct zichtbaar als je de baai in komt rijden en ligt aan de linkerkant van het strand af. De kerk is niet toegankelijk wegens instortingsgevaar. Voor de Agios Spiridonas kerk dobberen vissersbootjes rustig in de Griekse zon. Het uitzicht is prachtig.

foto album Kefalonia

Porto Atheras stranden

Porto Atheras op Kefalonia

Porto Atheras – haventje en Spiridonas kerk

Het strand van Porto Atheras is kindvriendelijk. Een strook lichtgekleurd zand in een komvormige baai met een langzaam aflopende zeebodem. De wind waait over het algemeen niet of zwak tot matig en het heldere zeewater is schoon om in te zwemmen.

Neem zelf wel de nodige versnaperingen mee naar het strand of stop in het hoger gelegen dorp Atheras bij een supermarkt om wat eten en drinken te kopen. Bij de tavernes in de baai kun je lunchen of wat drinken.

Porto Atheras is na Petani beach het mooiste strand van het schiereiland Paliki op het Griekse eiland Kefalonia.

Meer Griekenland aanbiedingen