Koutsoupia beach

  Koutsoupia beach is een afgelegen en fraai strand langs de oostkust van Kefalonia. Je kunt het strand per boot bereiken vanuit Poros of wandelend vanaf Antisamos. De wandeling is door een groene omgeving en reken op een wandeltocht van zo’n 3,5 uur. Met de boot kun je zowel georganiseerd met een dagtocht als zelf met een gehuurde motorboot. Ook kun je je laten afzetten en halen met een taxiboot vanuit de eerder genoemde havenplaats.

  Met een bootje zelf naar Koutsoupia beach varen

  Koutsoupia heeft geen natuurlijke schaduw en er is geen taverne. In de zomermaanden is er geregeld iemand die wat drinken verkoopt. Zelf zouden we altijd genoeg eten en wat snacks meenemen. Zeker als je de wandeling gaat maken aangezien je ook nog 3,5 uur terug moet wandelen. De wandeling kun je overigens georganiseerd maken met een gids en dat is aan te bevelen, aangezien de route niet overal even goed is gemarkeerd en je smartphone onderweg meer geen dan wel bereik heeft.

  Koutsoupia beach is zelden druk, ook niet in het hoogseizoen, en een tip om te bezoeken als je in bijvoorbeeld Poros op vakantie bent. Het strand bestaat uit deels zand en kleine witte kiezels. Door de ligging waait het hier zelden. Je kunt hier prima snorkelen aangezien het zeewater kristalhelder is en de rotsachtige kustlijn zorgt voor een mooie onderwaterwereld.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen