5 mooiste afgelegen stranden op Kefalonia

6 september 2023 Bas Wanrooij
Amidi mooiste afgelegen strand Kefalonia

Amidi beach

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische archipel en hier is nog geen sprake van massatoerisme. In Fiskardo, Argostoli, Lassi en Skala zal het in de zomer druk zijn, maar op veel andere plaatsen ook nog niet. Denk aan bijvoorbeeld Poros of Lixouri. Zo zijn er populaire schitterende stranden, zoals Myrtos beach en Antisamos beach, maar ook talloze afgelegen stranden op Kefalonia. Dit zijn bijvoorbeeld stranden die je alleen over zee of na een flinke wandeling kunt bereiken. We hebben de 5 mooiste afgelegen stranden op Kefalonia voor je op een rijtje gezet die een bezoek waard tijdens je vakantie.

1. Amidi beach – dit strand ligt in het noorden van het schiereiland Paliki en is alleen over zee te bereiken. Vanuit de haven van Zola varen taxiboten van Fteri Watertaxi naar dit strand toe. Je kunt met hun een tijd afspreken om je hier weer te laten ophalen. Doordat de meeste toeristen kiezen voor Fteri beach is Amidi beach altijd een stuk rustiger, maar zeker niet minder fraai. Wat ons betreft behoort Amidi beach tot de mooiste stranden van Kefalonia en is het een ‘hidden gem’.

Fteri beach Kefalonia met watertaxi

Het fraaie Fteri beach

2. Fteri beach – is een lang, breed en afgelegen kiezel- en zandstrand op Kefalonia. Er gaat een wandelpad naar Fteri beach toe van bijna vijf kilometer echter ontbreekt het aan bewegwijzering. Makkelijker is om de watertaxi te nemen vanuit het havenplaatsje Zola. Voorheen was het achterlandschap van Fteri beach een wijngaard, maar nu kleurt de groene ruige natuur fraai tegen het wit van de kiezels op het strand en het werkelijk azuurblauwe zeewater. Net als op Amidi zijn er geen voorzieningen op het strand en is natuurlijke schaduw schaars. Fteri mag zich wat ons betreft zelfs het mooiste strand van Kefalonia noemen.

3. Koutsoupia beach – is een andere parel van een strand op Kefalonia. Dit mooie afgelegen strand van Koutsoupia ligt in het zuidoosten van Kefalonia tussen Poros en Antisamos beach in. Vanuit het laatstgenoemde strand loopt een wandelpad hiernaartoe. Dit is echter wel een flinke wandeling en beter is het om een taxiboot vanuit Poros te nemen naar Koutsoupia beach. Ook hier zijn geen voorzieningen en vergeet vooral je snorkelset niet, want hier kun je ook de mooie onderwaterwereld ontdekken.

Agia Eleni beach afgelegen strand Kefalonia

Agia Eleni beach op Kefalonia

4. Agia Eleni beach – is een klein fraai kiezelstrand ten westen van het populaire Petani beach. De weg ernaartoe zit vol met haarspeldbochten en is met een huurauto soms uitdagend. Eenmaal beneden op Agia Eleni beach geniet je van kraakhelder zeewater en mooie stranden. Na 17:00 uur is de zon hier wel grotendeels al weg op Agia Eleni beach.

5. Lagadakia beach – is een onontdekt strand in het zuidwesten van Kefalonia. Lagadakia beach is afgelegen en goed bereikbaar met een huurauto. Zeker bij toeristen een onbekend kiezelstrand dichtbij de vuurtoren. Dus geen ‘geel’ zandstrand op Lagadakia in het zuiden het schiereiland Paliki, zoals bijvoorbeeld Xi-beach.

Dit zijn de 5 mooiste afgelegen stranden op het eiland Kefalonia. Natuurlijk zijn er nog meer stranden die afgelegen liggen en een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan Chorgota beach uit de film Captain Corelli’s Mandolin. Bekijk ook de verborgen stranden bij de kustplaats Poros in het zuidoosten van van Kefalonia.