Kampos

  Kampos is een toeristische bestemming op Kos. Het ligt aan de zuidkant van het eiland op 37 kilometer afstand van Kos-stad. Tussen de kustplaatsen Agios Stefanos beach en Kamari in. Het is een bestemming in opkomst met enkele hotels en appartementen langs het strand. Langs de doorgaande weg naar Kefalos tavernes, winkeltjes en supermarkten. Trekpleister is het hier lange zanderige strand met een vaak rustige en heldere zee.

  Kampos is een opkomende vakantiebestemming op Kos

  Een leuk uitstapje vanuit Kampos is naar het haventje van Limionas op een paar kilometer rijden. Voor meer faciliteiten kun je naar het bergdorp Kefalos rijden. Het strand in de baai van Kefalou is zanderig en kindvriendelijk. De zeebodem loopt geleidelijk af en de zee is door de ligging vaak rustig met helder zeewater. In de omgeving zijn meerdere (zeer) luxe hotels en resorts te vinden. Ikos Aria resort is hier een voorbeeld van en vrij nieuw. Kampos loopt langzaam over in Kamari met haar hoefijzervormige haventje.

  De baai is geliefd bij windsurfers en ook duikers en snorkelaars komen hier graag. De beste reistijd voor dit gedeelte van Kos is van mei tot en met september. De meeste accommodaties en restaurants zijn in deze periode geopend en het weer is over het algemeen goed met zomerse temperaturen.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen